Goede doel

Ieder jaar zoekt de organisatie van het Roois Tourspel weer een goed doel om te ondersteunen. Dit jaar is de keuze gevallen op Stg. Papgat. Wij vieren ons 40-jarig jubileum, maar Stg. Papgat viert haar 66-jarig jubileum en hoe mooi is het beide feestvierende partijen bij elkaar te brengen. 

Meer over Stg. Papgat
Vanaf eind jaren vijftig, dus al vele tientallen jaren wordt Sint-Oedenrode ten tijde van Carnaval omgedoopt tot Papgat. De feestelijkheden staan bol van creativiteit en meer dan 20 clubs maken er in Papgat een levendig geheel van.

Stichting Papgat wil als leidende club voorgaan in het feest der feesten in Sint-Oedenrode. De stichting bestaat sinds 1972 en komt voort uit Federatief Comité Carnaval (FCC). FCC bestaat sinds 1962 en was een samenwerkingsverband van diverse carnavalsclubs in Papgat. De Raad van 11 en de Hofdames zijn onderdeel van Stichting Papgat.  Elk dorpsdeel of kerkdorp heeft een eigen Carnavalsclub, met eigen kleuren en activiteiten. De activiteiten verbinden en houden het feest en de verbinding tussen de mensen gaande. Denk aan de optocht, de zittingen (Papgat op de planken),  bonte avonden, de krant voor alle Papbuiken en nog veel, veel meer!

 

Papgat